PONUDBANOVICEO NASPOGOSTA VPRAŠANJASTIK

O nas

Na poslanstvo podjetja Hardicraft, ki je proizvajalec paketov z materiali za ročno izdelavo igračk, sem naletela na enem izmed sejmov v tujini. Mojo pozornost so pritegnili zanimivi paketi in poleg njih igračke, ki so me v hipu prevzele! Najprej sem mislila, da so naprodaj igrače. Ko pa sem ugotovila, da take igračke lahko izdelam le sama, ker so v paketih pripravljeni le material in napotki za izdelavo, je bil korak od prvega presenečenja do odločitve, da jih nagovorim, zelo hiter in kratek.

Sama se s tovrstnimi ročnimi deli doslej nisem kaj dosti ukvarjala. Smo pa v času odraščanja naših treh otrok marsikaj ustvarjali. Takrat smo bili povezani, umirjeni in zadovoljni. Morda so prav zato prisluhnili moji sejemski izkušnji in odločili smo se, da bomo postali ambasadorji dobrega namena, ki smo ga prepoznali v izdelkih Hardicraft.

Ideja je hitro pritegnila tudi naše prijatelje in pričeli smo se učiti, družiti in se zabavati v procesu nastajanja igračk, ki smo jih pripravljali z namenom, da jih pokažemo tudi tebi.

Zdaj nas je že več. Eni smo se kvačkanja in pletenja šele učili. Prevajali smo navodila in jih testirali, tuhtali in razpravljali, kadar smo se zapletli ali zakvačkali. Iskali smo rešitve, kadar česa nismo razumeli, primerjali nemška in angleška navodila, preverjali smo se celo v nizozemščini - s pomočjo spletnih slovarjev. Tako je nastala zbirka navodil, prevedenih v slovenščino, ki smo jo zaupali srčni oblikovalki, da jih je pripravila zate v obliki, ki ti bo ne le jasna, ampak tudi lepa na pogled.

Naše delo, ki ga vlagamo v kolekcije, da bi bile razumljive tudi slovenskemu uporabniku, je naš hobi in druženje. Eni so mladi, drugi pa več kot celo generacijo pred njimi. To igro se igramo poleg naših rednih služb ali študija. Radi bi, da bi tudi ti našel zadovoljstvo v svojem ustvarjanju - tako kot mi, ko se lotimo novega paketa in ga pripravljamo na nastop v našem jezikovnem okolju.

Vsaka igra je delo in vsako delo je lahko igra. Ko se lotiš izdelave igračke po navodilih in z materialom iz paketa, tvoj cilj ni le lepa igračka. Ko se učiš, pregleduješ navodila in vzameš izdelek v delo, si pričel igro, ki umirja tvoje misli, te uči vztrajnosti in potrpežljivosti. Ko se igraš, misliš dobro. Poskusi – sploh ne boš presenečen, ker to potihem že veš!

Veseli smo, ker si se nam pridružil! Povej nam še ti kaj o sebi in o tem, kako si se lotil izziva iz paketov, zanimalo nas bo!

KONTAKT
crossmenu-circle